Glease

1986/87: Glease

Etter nesten 15 år i dvale ble det liv igjen på skoleteateret på Fana Gymnas. Initiativtaker og første teatersjef var tredjeklassing Lene Løtvedt, og i underkant av 30 elever gjorde absolutt alt. Teatersjefens idé var opprinnelig å sette opp en norsk versjon av ”Grease”, men da hun tok kontakt med russerevy-instruktør Espen Wold, foreslo østlendingen å lage en bygdeversjon av den amerikanske historien. Dermed ble Glease til, en herlig parodi om rockens inntog i bygde-Norge. Norske tekster ble skrevet til musikken, som ble fremført på egenprodusert ”playback”. Wolds musikalkomedie ble en stormsuksess, og da man også gikk i overskudd, var grunnlaget for en ny teatertradisjon til stede.

Dette skrev pressen:    ”Barske gutter på traktor sjekker oppdollede strilejenter og drøfter nattens erobringer over en lefse og en kopp sjokolade. [...] Alt blir sagt og sunget på et harsellas av et nynorsk, men en del av det originale og svært amerikanske manus er beholdt. [...] Resultatet ser ut til å bli en usannsynlig, men herlig blanding av norsk og amerikansk ungdomsliv i 50-årene”. (Forhåndsomtale, Bergens Tidende)

Fakta om: Glease

Antall medlemmer: ca. 30

Teatersjef: Lene Løtvedt

Manus: Espen Wold

Instruktører: Espen Wold og Kathinka Svane

Skuespillere: Bente Halland, Håvard Seland, Katrin Kvideland, Beate Thollfesen, Kristine Helbekmo, Agnethe Mehn-Andersen, Thorolf H. Tønjum, Ingrid Mohn, Bjarne Ringstad, Knut Andreas Nygaard, Kari Skagseth, Kari Ellingsen, Kjersti Leversen, Claus Jebsen, Alice Sturt, Renate Knappen, Anders Nordvik, Arne Duinker, Janicke Garmann, Harm-Christian Tolden.

Premiere: 14. februar 1987

Siste forestilling: 18. februar 1987

 

 

Antall forestillinger: 7