En sommernattskomedie

1987/88: En Sommernattskomedie


Etter suksessen med Glease var Espen Wold et selvskrevent førstevalg som forfatter og instruktør, og denne gang skrev Wold om på selveste Shakespeares ”En Midtsommernattsdrøm” – med en handling som selvsagt ble lagt til norske forhold. Resultatet ble En Sommernattskomedie, en forviklingskomedie med musikalske innslag – som nok en gang ble sunget til playback. Wold selv mener at manuset kunne trengt et mer kritisk blikk, men at gode skuespillere sørget for en ny god forestilling. Verd å merke seg er det imidlertid at stykket ble spilt i desember (1987), og ikke på nyåret, slik som alle de andre oppsetningene i skoleteaterets nyere historie.

Dette skrev pressen:    ”Selve handlingen har Wold trukket ut fra den tiden det var skrevet i. I forestillingen finner vi både biler, sykkelkjeder og sydamer om hverandre, satt inn i en absurd handling”. (Forhåndsomtale, Bergens Tidende)

Fakta om: En Sommernattskomedie

Antall medlemmer: ca. 30

Teatersjef: Katrin Kvideland

Manus: Espen Wold

Instruktør: Espen Wold og Kathinka Svane (assistent)

 

Skuespillere: Randi E. Instanes, Bente Halland, Paal Andre Johannesen, Øystein Sørbo, Cecilie Knudsen, Anders Dale, Håvard Røynstarand, Arne Duinker, Gunnar S. Flood, Katrin Kvideland, Håvard Seland, Kjersti Leversen, Kine Helbekmo, Simen Fjeld, Ane-Cecilie Martens-Nielsen, Hilde Vadseth, Gjertrud Skulstad,

Premiere: 5. desember 1987

Siste forestilling: 10. desember 1987

Antall forestillinger: 10