Et spøkelse krysser sitt spor

1993/94 Et Spøkelse Krysser Sitt Spor

Med Espen Wold på seiling på andre siden av jordkloden, sto Fana Skoleteater plutselig uten manus foran sesongen 1993/94. Dermed tok instruktørene Ingrid Larsen og Katrin Kvideland ansvar og skrev det som i ettertid ble kalt det første forsøket på å få opp en smule alvor på skoleteaterscenen. Historien handlet om byen Jøssevik, som var preget av store nedgangstider. Lederskikkelsen Halvor Hitlevik sto frem og ville få byen på fote igjen, men ikke alltid med lovlige metoder – særlig var hans skeptisk til byens innflyttere. Noen gjenoppståtte spøkelser måtte dermed forsøk å gjøre noe med den fiendtlige stemningen som oppsto. Til tross for alvoret, Et Spøkelse Krysser Sitt Spor var en musikalkomedie, og kombinasjonen av musikken og fantastiske kostymer gjorde forestillingen til en fargerik opplevelse.

Dette skrev pressen: ”Til tider er det skikkelig gøyal underholdning, men etter denne anmelders mening blir det en opphopning av musikalske numre” (Anmeldelse, Fanaposten)

 

Fakta om: Et Spøkelse Krysser Sitt Spor

 

Antall medlemmer: Ca. 110

Teatersjef: Fredrik Gisholt

Manus: Ingrid J. Larsen og Katrin Kvideland

Instruktører: Ingrid J. Larsen og Katrin Kvideland

Koreograf: Harm-Christian Tolden

Skuespillere:Christopher Liby Clausen, Elisabeth Dalseg, Erik Wilson, Ewoud van Veen, Giske Eggen, Ine Tumyr, Jan Erik Bartz-Johannessen, Lene Thomren Lilleås, Øystein Veland, Per Henrik Mohn, Siri Omvik, Sturla Hjelmervik, Synnøve Pedersen, Tatjana Knappen, Tonje E. Hansen, Vivi Sommersten.

Kapellmester: Klaus Jørgensen

Premiere: 8. januar 1994

Siste forestilling: 22. januar 1994

Antall forestillinger: 15