Hotel Nufsefiord

1996/97: Hotel Nufsefiord


Med Hotel Nufsefiord fortsatte duoen Søreide/Kjørsvik med å skrive og instruere på skoleteateret, men denne gang hadde de også med seg Morten Johannesen og Sveinung Sveen. Resultatet ble teaterets første 3-akter, og historien handlet om hotellet innerst i en fjordarm som slet med dårlige tider og ble truet av nedleggelse. Imidlertid håpet man på at et fabelaktig juleshow kunne redde hotellet. Hotel Nufsefiord huskes av mange som en meget lang forestilling, men var et stykke som definitivt også hadde sin egen atmosfære. En rekke gode fellesnumre og et spennende persongalleri gjorde også at forestillingen huskes.

Dette skrev pressen:    ”Musikken er kanskje det som imponerer mest, sammen med et par tøffe solister [...] Men henimot pausetider blir det forbausende mange takt- og sceneskifter, der lyset faller og stiger i forvirrende takt [...] (Anmeldelse, Bergens Tidende) ”Et ankepunkt er at forestillingen varer i nærmere tre timer [...] (Anmldelse, Fanaposten)


Fakta om: Hotel Nufsefiord

Teatersjef: Bente-Line Svellingen   

Manus: Christer Kjørsvik, Arve Søreide, Morten Johannessen og Sveinung Sveen

Instruktører: Arve Søreide, Christer Kjørsvik og Tonje E. Hansen

Koreografi: Tonje E. Hansen og Marianne Michelsen

Skuespillere: Bjarne Sælensminde, Carl Fredrik Larsen, Mette Gudmndsen, Espen Thulin, Grim Fimland, Hilde Karlsen, Ingvil Stiegler, Katrine Dale, Ragnhild Daae-Gjertsen, Vegard u. Ylvisåker, Marianne Jackobsen, Line Skarstein, Eliane Riis, Øyvind Rafto, Knut Møller, Runar Kristing.

Kapellmester: Lars B. Devik

Premiere: 4. januar 1997

Siste forestilling: 18. januar 1997

Antall forestillinger: 15