Premiere - eller ikke være

1997/98: Premiere – Eller Ikke Være


Sammen med Tonje Elisabeth Hansen skapte de etter hvert så rutinerte Christer Kjørsvik og Arve Søreide en ny solid forestilling med Premiere – Eller Ikke Være skoleåret 1997/98, men en stund så det ut som om det ikke ble noen ny forestilling på Fana Skoleteater – man manglet penger, og fikk ikke tak i nok sponsorer. En kriseaksjon under ledelse av teatersjef Arne Kolle førte imidlertid til medieoppmerksomhet og økt sponsorstøtte til Fana Skoleteater. Dermed var det duket for historien om teateret i teateret i stykket med den passende tittelen. En solid forestilling huskes særlig for et meget høyt musikalske høydepunkter, med solofremførelser og allsang på høyt nivå.

Dette skrev pressen: ”Talenter med Stemmeprakt” (Anmeldelse, BA, terningkast 4) ”[...] Da vil jeg spesielt trekke frem Vegard Urheim Ylvisåker [...] Stappfull av humor og mimikk. I tillegg har gutten en flott sangstemme [...] Det er vel på tide å kutte ut en del kjente figurer til neste gang” (Anmeldelse, Fanaposten) ”Det er først og fremst aktørenes talent og sjarm som gjør Premiere – eller ikke være spiselig , og delvis fornøyelig” (Bergens Tidende)

 

Fakta om:        Premiere – Eller Ikke Være

Teatersjef: Arne Kolle 

Manus: Christer Kjørsvik, Arve Søreide og Tonje E. Hansen

Instruktører: Christer Kjørsvik, Arve Søreide og Tonje E. Hansen

Koreograf: Tonje E. Hansen

Skuespillere: Søren A. Liby Clausen, Katrine Dale, Grim Fimland, Anne Fladmark, Ragnhild Daae Gjertsen, Marthe Greve, Mette Gudmundsen, Runar Kristing, Knut Møller, Anette Olsen, Line Skarstein, Ingvil T. Stiegler, Espen Thulin, Torunn Totland, Bård U. Ylvisåker, Vegard U. Ylvisåker.

Kapellmester: Lars Bleiklie Devik

Premiere: 3. januar 1998

Siste forestilling: 17. januar 1998

Antall forestillinger: 15