Gal

1998/99: Gal


Da duoen Søreide/Kjørsvik bestemte seg for ikke å skrive et nytt stykke til Fana Skoleteater, var det duket for nye fjes på manus- og instruksjonssiden. Tidligere skuespiller Ewoud van Veen og orkestermedlem Sigurd Fischer Olsen fikk med seg Tonje Elisabeth Hansen i arbeidet med å skape historien om forretningsmannen Julian Paasche som ble lurt inn på nervesanatoriet Storsinn – der det ikke nødvendigvis var de innlagte som var gale og de ansatte normale. I sin kamp for å komme ut møtte Julian en rekke fargerike karakterer, som en nevrotisk psykolog, en schizofren tryllekunstner og en maktsyk overlege, og flere av dem ble virkelige publikumsfavoritter.  

Dette skrev pressen: ”Fana Skoleteater har klart det igjen: Å skape en ny og underholdende musikalkomedie, med imponerende spill og sang [...] Om første akt er litt langtekkelig, har andre akt en pangåpning med lattervekkende gruppeterapi” (Anmeldelse, BA, terningkast 4)

Fakta om:        Gal

Teatersjef: Cedric Davidsen 

Manus: Ewoud van Veen, Sigurd Fischer Olsen og Tonje E. Hansen

Instruktører: Ewoud van Veen, Sigurd Fischer Olsen og Tonje E. Hansen

Koreograf: Tonje E. Hansen

Skuespillere: Harald B. Veland, Edvard Bolstad, Ole Berg-Olsen, Espen B. Thulin, Merethe B. Thulin, Søren L. Clausen, Ragnhild Daae Gjertsen, Grim Fimland, Henriette Hagen, Helene Helgesen, Anette Olsen, Line Neteland, Espen Pedersen, Jenni Søbstad, Torunn Totland, Bård Ylvisåker.

Kapellmester: Lars B. Devik og Therese Birkelund

Premiere: 9. januar 1999

Siste forestilling: 23. januar 1999

Antall forestillinger: 15