En kofferts reise til Kujon City

1999/2000: En Kofferts Reise til Kujon City


En ny gjeng sto klar til å ta over manus- og instruktøransvaret foran millenniums-sesongen på Fana Skoleteater, og de tidligere skuespillerne Christoffer Schjelderup, Knut Møller og Carl-Fredrik Larsen bragte det ville vesten til Fana Skoleteater med En Kofferts Reise til Kujon City. Med fantastiske kulisser og kostymer ble Kujon City til på skoleteaterets scene, og historien om den lille westernbyen med den sleipe, men noe mislykkede sheriffen, som får besøk av en fremmed – Harry Flemming. Forestillingen er i dag kjent som oppsetningen der Bård U. Ylvisåker ble oppdaget, men var langt viktigere var det den gang at teateret hadde laget en ny god forestilling fra et sjarmerende univers.

Dette skrev pressen: ”[...] Her sto faktisk høydepunktene i kø [...] Ikke alt er like bra, men sogningen Bård Ylvisåker er det største scenetalentet jeg har sett siden jeg så Herborg Kråkevik tidlig på 90-tallet [...]” (Anmeldelse, BA, terningkast 5).

Fakta om : En Kofferts reise til Kujon City

Antall medlemmer: Ca. 150

Teatersjef: Peter G. Greve

Manus: Carl-Fredrik H. Larsen, Knut Møller, Christoffer Schjelderup

Instruktører: Carl-Fredrik H. Larsen, Knut Møller, Christoffer Schjelderup, Lars B. Bleiklie Devik

Koreografi: Line Skarstein

Skuespillere: Ingunn Berntson, Camilla Blich, Søren A. Liby Clausen, Walther Hamre, Helene Helgesen, Anette Olsen, Espen Pedersen, Magnus Å. Skylstad, Gerda Sørhus, Merethe B. Thulin, Torunn Totland, Carl-Olav F. Wickman, Mathijs van Wingerden, Bård U. Ylvisåker.

Kapellmester: Lars Bleiklie Devik

Premiere: 5. januar 2000

Siste forestilling: 16. januar 2000

Antall forestillinger: 16

.