Krus

2009/2010: Krus


For tredje år på rad, og til tross for flere tilfeller av utenlandsopphold og studiepraksis, sto manusforfatter- og instruksjonslaget Kjørsvik/Færø Olsen/Knudsen/Tveit/Krohn ved roret til Fana Skoleteaters skute, og i år skulle man altså til sjøs. Krus var historien om M/S Fanatic, det ikke fullt så glamorøse skipet som seiler ned den trauste vestlandskysten. Men besetningen er dog fargerik og sjarmerende, og eksotisk – og en smule romantisk - blir det også da et arabisk sjeikefølge bestemmer seg for å ta inn på cruiset. Idyllen på Fanatic blir imidlertid brutt da den skrøpelige båten trues med seilingsforbud av myndighetene – som sender to inspektører ombord. Dermed lå det meste til rette for en forviklingskomedie av klassisk art, ispedd musikalske innslag, som sedvanlig.

Dette skrev pressen: ”Her harseleres det over en lav sko; fra talentkonkurranse på tv til byråkratisk paragrafrytteri av verste sort” (Anmeldelse, BA, terningkast 5). ”Unge, entusiastiske skuespillere gir det de kan, og til tider er det veldig bra” (Anmeldelse, Bergens Tidende, terningkast 3). ”Publikum ble tatt med på en humoristisk reise med det ganske spesielle skipet M/S Fanatic som trafikkerer norskekysten”. (Omtale, Fanaposten)

 

Fakta om : Krus


Antall medlemmer: ca 160

Teatersjef: Hedda Rasch Leiren

Manus: Christer Kjørsvik, Stig Færø Olsen, Vibecke Linn Knudsen, Anne Sofie Tveit og Malene B. Krohn

Instruksjon/koreografi: Christer Kjørsvik, Stig Færø Olsen, Vibecke Linn Knudsen, Anne Sofie Tveit og Malene B. Krohn

Skuespillere: Tuva Jæger, Daniel Hauge Kristoffersen, Jørgen Stensrud, Jacob Mæhle, Haakon K. Knudsen, Karianne Hjartholm Gjerald, Julia Amaro, Håkon Lien Johansen, Nicholas Michelsen, Åsmund Elgesem, Kristin B. Hunderi, Lars Jacob Sjaastad, Martin Lundekvam, Ingrid A. Selvik, Marie Hultgren Sjøstrøm, Jens Kristian Sævil.

Kapellmester: Baste Brudvik

Premiere: 2. januar 2010

Siste forestilling: 16. januar 2010

Antall forestillinger: 15